IZJAVE

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno.

WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa.

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima.

Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi kupovine

Ovim se uslovima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. bhcrafts.ba Internet stranica može se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema sljedećim uvjetima i pravilima. Prodavatelj je BHcrafts d.o.o., a kupac je posjetitelj ove stranice koji popuni elektronsku narudžbu, pošalje je prodavatelju te izvrši plaćanje putem kreditnih kartica ili pouzećem.

  • NARUČIVANJE

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV- om.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

  • PLAĆANJE

Naručeni proizvodi ili usluge plaćaju se putem interneta jednom od kreditnih kartica: MasterCard, Maestro ili Visa.

  • ISPORUKA

Naručeni proizvodi pakuju se na način da, tokom uobičajene manipulacije, ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke, te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (uposleniku kompanije koja vrši dostavu). Prodavac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave.

Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova vezanih za isporuku.

Prodavac se obvezuje poslati pošiljku kupcu, u roku do 15 (petnaest) radnih dana, od dana zaprimanja potvrde, kojom se odobrava online transakcija. Uobićajni rok za slanje pošiljke je do 5 (pet) radnih dana

Nakon što dostavljač (kompanija koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavca, prodavac više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe.

  • REKLAMACIJE

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu, navedenom na www.bhcrafts.ba. Fotografija, koja, na internet stranici, ilustrira proizvod, može malo odstupati, ali ne i pogrešno predstaviti proizvod. 

U slučaju da je proizvod oštećen kupac, uz reklamaciju, treba poslati par fotografija, koje pokazuju ostecenje. Fotografije ne smiju biti mutne niti prepravljene korištenjem bilo kakvih aplikacija, ili programa za doradu fotografija. 

Prodavac nije odgovoran za eventualna oštećenja i ostale obaveze, u domeni dostavljača (kompanija koja obavlja poslove dostave proizvoda).

  • OPĆENITO 

BHcrafts d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje bhcrafts.ba stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine.

Usluge koje Vam pruža bhcrafts.ba Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. BHcrafts d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Iako Vam BHcrafts d.o.o. nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, BHcrafts d.o.o. ne može garantirati da će usluge na bhcrafts.ba odgovarati Vašim potrebama. BHcrafts d.o.o. također ne može garantirati da će usluga biti bez pogrešaka. Ukoliko dođe do pogreške, molimo Vas da je prijavite našem Kontakt centru 035 314 460 ili na e-mail bhcrafts@bih.net.ba kako bismo je otklonili na najbrži mogući način.

BHcrafts d.o.o. 
Izeta Sarajlića 5
75 000 Tuzla
Bosna i hercegovina
ID broj: 4209239620001 / PDV broj: 209239620001
035 314 460
bhcrafts@bih.net.ba